Välj ditt språk / Choose your language


Hem Produkter Webbshop Nöjda kunder Hälsocoachen Press Tävla! Frågor & svar Hitta butik Kontakt

Yantra is a registered trade mark: Yantra®, Yantramattan®, Yantramat®Yantra distributors world wide

Produkter

information om våra produkter

Länkar

 

 

Yantramattan

Om Yantramattan
Kom igång med Yantramattan
Material & Skötsel
Symbolik & Historia

 

 


Yantraringen

Om Yantraringen

 

 


Yantraslipper

Om Yantra Slippern

 

 

 

Yantrakit

Om Yantra Kit
Om Yantra Belt
Om Yantra Pillow

 

Symbolik & Historia

 

 

Yantramattan är till för alla, för ökat välbefinnande och optimal hälsa. Du behöver inte vara en yogamästare eller specialintresserad av akupressur för att använda Yantramattan. När du lägger dig på plastpiggarna på Yantramattans blommor och fördelar vikten jämt, då kommer du att uppleva en övergående smärta. Smärtan klingar av och endorfin och oxytocin frigörs. Kroppens egna smärtstillande hormon och lyckohormon rusar ut i din kropp. Många användare vittnar om goda välgörande effekter som ett resultat av att regelbundet använda Yantramattan.


Akupressur
“Akupressurens helande konst går tusentals år tillbaka i tiden och har sina rötter i den österländska medicinen. I den traditionella kinesiska medicinen finns det 365 akupunkter längs de tolv meridianerna i kroppen. (...) Genom att stimulera tryckpunkterna säger terapeuterna att de fysiologiskt kan flytta och förtunna den mjölksyra och koloxid som har en tendens att samlas i muskelvävnaderna. Det är detta, påstår de, som orsakar stelheten i musklerna och en generell tröghet i blodet. Denna stelhet påverkar i sin tur tryck på nerverna samt blod- och lymfkärlen vilket i sin tur påverkar skelettet och de inre organen.” ”Superterapier”, Richters, Jane Alexander


Yantrasymbolen
På baksidan av Yantramattan finns en symbol med indiskt ursprung. En symbol som används mycket inom Yoga, ett Yantra, en geometrisk symbol som du kan använda för meditation. Roten kommer ur sanskritordet ”yan” som betyder form och ”tra” som betyder befria.
Du kan hänga upp Yantramattan med baksidan mot din synriktning. Fäst blicken och stimulera sinnet vid Yantrat under meditation. Låt blicken och medvetandet försvinna in i Yantrat. Låt tankarna flöda förbi, tillåt inte tankarna att få fäste utan tillåt dem försvinna.
Låt sinnet få en stunds vila.


Yantramattans färger
Färgerna har symbolisk betydelse och du väljer själv hur du vill låta det påverka ditt val av Yantramatta. Enligt färglära finns symboliska betydelser som man är överens om. Yantramattan finns i purpur och olivgrön. Den violetta färgen står för meditaiton, andlighet, intution och klarhet. Den gröna färgen för harmoni, balans, förnyelse och healing.


© Copyright 2009 Datura Trading AB, Webmaster(länk)

© Copyright 2016 Attract Sport & Health AB - WebmasterSitekarta